#1578

Sopa de lima (citrininė sriuba)


1 val. 20 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 vid. dydžio svogūno
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio kvapiųjų pipirų
1 lazdelės cinamono
½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukštelio raudonėlio
Aliejaus (kepti)
3–4 mėsingų pomidorų
1,5 l vištienos arba kalakutienos sultinio
Druskos, pipirų
2 žaliųjų citrinų sulčių
Ryšelio kalendrų
400 g keptos vištienos filė
Kelių tortilijų
Žaliųjų citrinų (patiekti)
1 aitriosios paprikos
6–8 skiltelių česnako

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais ir trumpai pakepinkite aliejuje su visais prieskoniais.
  2. Pomidorus supjaustykite kubeliais, česnaką sutraiškykite, aitriąją papriką perpjaukite per pusę. Visas daržoves sužerkite į keptuvę su svogūnais ir prieskoniais. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Į daržoves supilkite sultinį, permaišykite, paragaukite. Jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite citrinų sultis, sudėkite kelias šakeles kalendrų, plonai supjaustytą vištienos filė. Užvirinkite ir virkite nustatę vidutinę kaitrą apie 10 min.
  4. Tortilijas supjaustykite plonomis juostelėmis, paskrudinkite orkaitėje ir sudėkite į sriubą. Išsyk patiekite su žaliosiomis citrinomis ir kalendrų lapeliais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found