#1306

Šonkaulių troškinys su virtinėliais


60 min.
4-6 asm.
Vidutinis


Rekomenduojame:

Indukcinė kaitlentė „AEG MaxiSense® Pure“ (HK874400FB)

Naujoji intuityvi AEG indukcinė kaitlentė iš pirmo žvilgsnio – tik juoda stiklinė virtuvės stalviršio dalis, tačiau pirštų galiukais prilietus vienintelį matomą mygtuką tuojau pasirodo modernus valdymo skydelis.

Ingredientai:

1,2 kg mėsingų kiaulienos šonkauliukų virtų žemoje temperatūroje
1-2 šaukštų MALSENA v.g. speltos miltų
2 didelių svogūnų
2 mažų skardinių konservuotų savo sultyse pomidorų
6–8 džiovintų pomidorų puselių
2–3 šaukštų TERRA CRETA aliejaus
Žiupsnelio cukraus
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
Bazilikų lapelių
Virtinėliams:
1 kiaušinio
3-4 šaukštų vandens
Druskos
¾ stiklinės speltos ir grikių miltų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Puode su storomis sienomis stipriai įkaitinkite aliejų. Šonkauliukus supjaustykite porcijomis, apvoliokite miltuose ir greitai apkepkite. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais, sužerkite į tą patį puodą ir apkepkite.
  2. Pomidorus susmulkinkite, supilkite kartu su sultimis į puodą su šonkauliukais. Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
  3. Į puodą su mėsa įberkite cukraus, druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų, džiovintus pomidorus, uždenkite ir, nustatę minimalią kaitrą, troškinkite apie 20 min. – kol šonkauliukai bus visiškai minkšti.
  4. Virtinėliams šakute išplakite kiaušinį su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir leiskite pastovėti 5-7 min. Užvirinkite puode vandenį, pasūdykite. Šaukštu dėkite tešlą į verdantį vandenį. Virkite apie 5 min.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found