#1440

Šokolado ir bananų pyragas (receptas)


65 min.
6-8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
150 g juodojo šokolado
3 prinokusių bananų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
50 g kakavos
Žiupsnelio druskos
Plakamosios grietinėlės (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11×30 cm), arba stačiakampę (22×22 cm).
  2. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  4. Šokoladą susmulkinkite daugiafunkciu BOSCH MUM 5 malūnėliu.
  5. Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į BOSCH MUM 5 maišymo indą. Viską sumaišykite profesionaliu lanksčiu plaktuvu, kuris padengtas silikonu. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.
  6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
  7. BOSCH MUM 5 profesionaliu plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found