#1264

Šokolado ir bananų keksas su avietėmis


55 min.
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

300 g grikių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio druskos 100 g cukraus
3 prinokusių bananų
100 ml aliejaus
130 g šokolado
2 kiaušinių
200 g aviečių
 
Glajui:
100 g šokolado
80 ml aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite stačiakampę (22×22 cm) formą.

2. Sumaišykite visus birius ingredientus.

3. Bananus sutrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų.

4. Aliejų šildykite su šokoladu, kol šis ištirps, bet stebėkite, neperkaitinkite. Šiek tiek atvėsinkite. Bananų masę sukrėskite į masę su šokoladu, išmaišykite.

5. Po vieną įkulkite kiaušinius, išmaišykite, pabaigoje viską sumaišykite su miltų mišiniu.

6. Sukrėskite tešlą į formą, įspauskite avietes ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

7. Ataušusį keksą padenkite šokoladiniu glajumi, kurį pagaminsite ištirpinę šokoladą su aliejumi. Užberkite ant viršaus aviečių.



IŠBANDYKITE: