#743

Šokoladinis tortas su riešutiniu morengu


1 valanda 40 minučių
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Šokoladiniam sluoksniui:
250 g šokolado
200 g sviesto
5 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g miltų
 
Morengui:
6 kiaušiniai
300 g cukraus
100 g šokolado
100 g pakepintų ir susmulkintų lazdynų riešutų
 
Kremui:
200 g pieniško šokolado
150 g juodojo šokolado
350 ml grietinėlės
50 g sviesto
50 ml brendžio
200 g pieniško šokolado

PARUOšIMO BŪDAS:

Torto lakštams:
1. Torto lakštams kepti paruoškite dvi 18 cm skersmens torto formas.

2. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, įmaišykite cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į dvi formas. Šaukite į orkaitę ir kepkite 25 min.

3. Morengui iki standžių putų išplakite baltymus su cukrumi, suberkite pakepintus smulkintus lazdynų riešutus, tarkuotą šokoladą. Išmaišykite. Morengo masę padalinkite į tris dalis. Formas išimkite, į kiekvieną įdėkite morengo masę ir šaukite atgal į orkaitę. Likusią morengo masę tiesiog dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginkite ir kepkite kartu su torto lakštais.

4. Formas išimkite po 20 min., morengą palikite kepti dar 20 min.

5. Torto lakštus formose aušinkite 10 min., po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.

Kremui:
1. Kremui ištirpinkite abiejų rūšių šokoladą, pakaitinkite grietinėlę ir viską sumaišykite kartu. Supilkite brendį. Palikite kambario temperatūroje, kad pradėtų stingti – tuomet įmaišykite minkštą sviestą.

2. Atidėkite kelis šaukštus kremo, likusį išplakite iki purios masės.

Torto suformavimas:
1. Lakštą dėkite ant torto padėklo morengu į viršų, gausiai užtepkite kremu, uždenkite kitu lakštu, dėdami morengu į apačią.

2. Šonus ir viršų aptepkite kremu.

3. Atidėtą kremą patirpinkite ir apliekite viršų.

4. Puoškite uogomis, morengo gabaliukais arba taip, kaip jums patinka.



IŠBANDYKITE: