#1043

Šokoladinis tartas su kriaušėmis


1 valanda (Zzz 2 val.)
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
140 g šalto sviesto
50 g geros kokybės tamsios kakavos
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
50 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 ml grietinės
 
Įdarui:
2 kriaušių
300 ml raudonojo vyno arba vandens
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
Saujos tamsių uogų
150 g šokolado
100 g sviesto
2 kiaušinių
50 g miltų

PARUOšIMO BŪDAS:

• Sudėkite sviestą, kakavą, miltus, druską bei DANSUKKER cukraus miltelius į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą.

• Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir DANSUKKER cukraus milteliais sutrinkite pirštais.

• Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

• Išimkite, iškočiokite, išklokite 30×12 cm dydžio formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.

• Vėl pašaldykite apie valandą.

• Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.

• Įdarui perpjaukite kriaušes įpusiau, kiekvieną pusę supjaustykite plonomis riekelėmis bet ne iki galo – turi išeiti vėduoklė. Užvirinkite vandenį arba vyną su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“. Suberkite uogas ir lengvai pamaigykite. Atsargiai sudėkite kriaušes ir pavirkite 5–7 min. Atsargiai išimkite, nusausinkite.

• Šokoladą ištirpinkite su sviestu, įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Suberkite miltus. Gautą masę supilkite į pakeptą tartos formą. Ant viršaus atsargiai uždėkite kriaušių puseles.

• Kepkite dar apie 25 min.

• Atšaldykite. Patiekite stipriai atšaldytą.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: