8 asm.
Gaminimas 1 val.
Zzz 2 val.
Reikia:
Tešlai:
140 g šalto sviesto
50 g geros kokybės tamsios kakavos
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
50 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 ml grietinės
Įdarui:
2 kriaušių
300 ml raudonojo vyno arba vandens
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
Saujos tamsių uogų
150 g šokolado
100 g sviesto
2 kiaušinių
50 g miltų
1. Sudėkite sviestą, kakavą, miltus, druską bei DANSUKKER cukraus miltelius į trintuvą ir viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite grietinę ir greitai suminkykite tešlą.
2. Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir DANSUKKER cukraus milteliais sutrinkite pirštais.
3. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
4. Išimkite, iškočiokite, išklokite 30×12 cm dydžio formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.
5. Vėl pašaldykite apie valandą.
6. Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, po to atsargiai popierių su kruopomis nuimkite ir dar pakepkite 5 min.
7. Įdarui perpjaukite kriaušes įpusiau, kiekvieną pusę supjaustykite plonomis riekelėmis bet ne iki galo – turi išeiti vėduoklė. Užvirinkite vandenį arba vyną su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“. Suberkite uogas ir lengvai pamaigykite. Atsargiai sudėkite kriaušes ir pavirkite 5–7 min. Atsargiai išimkite, nusausinkite.
8. Šokoladą ištirpinkite su sviestu, įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Suberkite miltus. Gautą masę supilkite į pakeptą tartos formą. Ant viršaus atsargiai uždėkite kriaušių puseles.
9. Kepkite dar apie 25 min.
10. Atšaldykite. Patiekite stipriai atšaldytą.