6-8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 35 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
Biskvitui:
6 baltymų
150 g cukraus pudros
150 g migdolų
100 g šokolado
Šokoladiniam glajui:
200 g šokolado
30 g sviesto
30 ml espresso
100 ml grietinėlės
20 g brendžio
150 g aviečių
1. Miltelinį cukrų persijokite. Šokoladą susmulkinkite, taip pat susmulkinkite migdolus.
2. Baltymus po truputį pradėkite plakti, palaipsniui berkite miltelinį cukrų. Išplakite `iki standžių putų, sumaišykite su smulkintais migdolais ir su smulkintu šokoladu.
3. Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C – kol medinis iešmelis bus sausas.
4. Glazūrai pakaitinkite grietinėlę, suberkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite jį, supilkite brendį, espreso, viską išmaišykite.
5. Iškepusį pagrindą patepkite glajumi, užberkite aviečių.