top of page

Šokoladinis pyragas su avietėmis


Šokoladinis pyragas su avietėmis, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

Biskvitui:

  • 6 baltymų

  • 150 g cukraus pudros

  • 150 g migdolų

  • 100 g šokolado

Šokoladiniam glajui:

  • 200 g šokolado

  • 30 g sviesto

  • 30 ml espresso

  • 100 ml grietinėlės

  • 20 g brendžio

  • 150 g aviečių

1. Miltelinį cukrų persijokite. Šokoladą susmulkinkite, taip pat susmulkinkite migdolus.

2. Baltymus po truputį pradėkite plakti, palaipsniui berkite miltelinį cukrų. Išplakite `iki standžių putų, sumaišykite su smulkintais migdolais ir su smulkintu šokoladu.

3. Tešlą sukrėskite į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C – kol medinis iešmelis bus sausas.

4. Glazūrai pakaitinkite grietinėlę, suberkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite jį, supilkite brendį, espreso, viską išmaišykite.

5. Iškepusį pagrindą patepkite glajumi, užberkite aviečių.

Naujausi įrašai

bottom of page