#121

Šokoladinis pyragas su avietėmis ir ledais


30 minučių
8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

KARALIŠKI amareto skonio ledai su kakaviniu įdaru ir vyšniomis

Amareto skonio grietininiai valgomieji ledai su kakaviniu įdaru ir vyšniomis sirupe paryškins deserto skonį.

Ingredientai:

Tešlai:
60 g sviesto
140 g juodojo šokolado
3 kiaušinių
180 g cukraus
80 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ tarkuotos apelsino žievelės
druskos
 
Įdarui:
500 g šviežių aviečių (truputį atidėkite papuošti)
 
Patiekti:
KARALIŠKŲ amareto skonio ledų su kakaviniu įdaru ir vyšniomis

Amareto skonio grietininiai valgomieji ledai su kakaviniu įdaru ir vyšniomis sirupe paryškins deserto skonį.


keleto šviežių mėtų lapelių
Įdarui:
 
500 g šviežių aviečių (truputį atidėkite papuošti)
druskos
½ tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g cukraus
80 g miltų
3 kiaušinių
60 g sviesto
140 g juodojo šokolado
Tešlai:
KARALIŠKŲ amareto skonio ledų su kakaviniu įdaru ir vyšniomis

Amareto skonio grietininiai valgomieji ledai su kakaviniu įdaru ir vyšniomis sirupe paryškins deserto skonį.


Patiekti:
 
keleto šviežių mėtų lapelių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Tešlai: sumaišykite birius produktus su cukrumi. Išlydykite sviestą, suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite. Į gautą masę suberkite sausus produktus ir apelsino žievelę. Užmaišykite tešlą.

2. Tešlą supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens). Ant viršaus išdėliokite avietes.

3. Pyragą kepkite 155 °C orkaitėje apie 20–25 min.

4. Pyragą patiekite su  ledais ir šviežiomis avietėmis. Puoškite mėtomis.



IŠBANDYKITE: