#424

Šokoladinis keksas su triufelių kremu ir gervuogėmis


1 val.
6-8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

Prie šio deserto puikiai tiks kava „Dallmayr Classic“.

 

Skrudinant specialiu „Dallmayr“ būdu išlaikant aromatą, „Dallmayr Classic“ suteikiamas stiprus ir aromatingas skonis.
Gaunama puikios kompozicijos kava kiekvienai progai.

 

www.dallmayr.lt

Ingredientai:

170 g miltų
150 g DAN SUKKER auksaspalvio sirupo
55 g kakavos
85 g sviesto
2 kiaušinių
2 šaukštų pieno
55 g juodojo šokolado
 
Įdarui:
100 g šokolado
150 ml grietinėlės
2 šaukštų juodųjų serbentų uogienės
1 šaukšto apelsinų likerio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Atskirai ištirpinkite sviestą ir šokoladą.

2. Kiaušinius išplakite su sirupu ir kakava. Kiaušinių masę sumaišykite su ištirpintu sviestu ir šokoladu. Įpilkite pieną ir, nuolat maišydami, suberkite miltus.

3. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir apie 45 min. kepkite 200℃ orkaitėje.

4. Iškepusį keksą gerai atvėsinkite.

Kol tešla kepa, pasiruoškite kremą įdarui:

5. Ištirpinkite 100 g šokolado su grietinėle ir tuomet masę maždaug 1 val. įdėkite į šaldiklį, kad sustingtų.

6. Sustingusią masę išsukite maišytuvu, iki kreminės konsistencijos.

7. Iš atvėsusio kekso išpjaukite vidurį, palikdami tik šonines kraštines.

8. Išimtus trupinius apšlakstykite likeriu ir sumaišykite su uogiene bei paruoštu kremu. Gauta mase užpildykite kekso vidų ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

9. Papuoškite gervuogėmis ir šokoladiniais triufeliais.



IŠBANDYKITE: