top of page

Šokoladinis Helovino pyragas


Šokoladinis Helovino pyragas, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 250 g sviesto

  • 400 g juodojo šokolado

  • 5 didelių kiaušinių

  • 250 g cukraus

1. Apvalią 23 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą.

3. Trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sumaišykite su sviesto ir šokolado mase, baltymus suplakite iki standžių putų nedidelėmis porcijomis pildami cukrų. Cukrus turi visiškai ištirpti baltymuose.

4. Dalį išplaktų baltymų sumaišykite su sviesto-šokolado mase, po to atsargiai įmaišykite likusią dalį.

5. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje apie 50 min.

6. Pyragą išimkite, po iškepimo jis sukris. Palaikykite pyragą per naktį šaldytuve. Patiekite kitą dieną.

7. Patiekti pyragą galite su uogomis, ledais, plakta grietinėle arba kitais norimais priedais.

Naujausi įrašai

bottom of page