#701

Šokoladiniai keksiukai su maskarponės ir miško uogų kremu


45 min
12 vnt.
Lengvas

Ingredientai:

120 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
185 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų kakavos
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g šokolado
Kremui:
apie 50 g mėgstamų sausainių
250 g maskarponės
125 g miško uogų (gervuogių, aviečių, šilauogių)
mėtų lapelių papuošti
nedidelio gabalėlio šokolado
120 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
185 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų kakavos
žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
125 ml pieno
100 g šokolado
Kremui:
apie 50 g mėgstamų sausainių
250 g maskarponės
125 g miško uogų (gervuogių, aviečių, šilauogių)
mėtų lapelių papuošti
nedidelio gabalėlio šokolado

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi.
  2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išsukite iki purios masės.
  3. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir druska.
  4. Sausus ingredientus suberkite į sviesto mišinį, supilkite pieną ir išmaišykite.
  5. Įmaišykite smulkiai laužytą šokoladą.
  6. Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. ir atvėsinkite.
  7. Tuo metu uogas šiek tiek patrinkite šakute, sausainius sulaužykite ir išmaišykite su maskarpone. Paruoštą kremą šaukštu dėkite ant keksiukų ir papuoškite mėtų lapeliais bei laužytu šokoladu.


IŠBANDYKITE: