top of page

Šokoladiniai keksiukai su maskarponės ir miško uogų kremu


Šokoladiniai keksiukai su maskarponės ir miško uogų kremu, vmg receptas

12 vnt.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 120 g kambario temperatūros sviesto

  • 200 g cukraus

  • 185 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 4 šaukštų kakavos

  • žiupsnelio druskos

  • 2 kiaušinių

  • 125 ml pieno

  • 100 g šokolado

Kremui:

  • apie 50 g mėgstamų sausainių

  • 250 g maskarponės

  • 125 g miško uogų (gervuogių, aviečių, šilauogių)

  • mėtų lapelių papuošti

  • nedidelio gabalėlio šokolado

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išsukite iki purios masės.

3. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir druska.

4. Sausus ingredientus suberkite į sviesto mišinį, supilkite pieną ir išmaišykite.

5. Įmaišykite smulkiai laužytą šokoladą.

6. Tešlą paskirstykite keksiukų formelėse. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. ir atvėsinkite.

7. Tuo metu uogas šiek tiek patrinkite šakute, sausainius sulaužykite ir išmaišykite su maskarpone. Paruoštą kremą šaukštu dėkite ant keksiukų ir papuoškite mėtų lapeliais bei laužytu šokoladu.

Naujausi įrašai

bottom of page