#526

Sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su svogūnais ir aguonomis


40 min.
6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 vid. dydžio svogūnų
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 šaukštų aliejaus
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lapeliais
1 šaukštelio aguonų
druskos, pipirų
1 trynio patepti
druskos, pipirų
1 šaukštelio aguonų
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lapeliais
2 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 vid. dydžio svogūnų
1 trynio patepti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi, aguonomis ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels, bet neperkepkite, kadangi svogūnai dar keps orkaitėje.

2. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Tešlą supjaustykite į kvadratus. Ant kiekvieno peiliu nupieškite maždaug 0,7–1 cm pločio rėmelius. Neperpjaukite!

3. Trynį paplakite su šaukšteliu vandens, plakiniu atsargiai patepkite kraštelius

4. Dėkite svogūnų įdaro ir kepkite 180 °C orkaitėje 20–25 min.



IŠBANDYKITE: