6 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 20-25 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
2 vid. dydžio svogūnų
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 šaukštų aliejaus
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lapeliais
1 šaukštelio aguonų
druskos, pipirų
1 trynio patepti
1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi, aguonomis ir pakepinkite aliejuje, kol gražiai pagels, bet neperkepkite, kadangi svogūnai dar keps orkaitėje. 2. Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Tešlą supjaustykite į kvadratus. Ant kiekvieno peiliu nupieškite maždaug 0,7–1 cm pločio rėmelius. Neperpjaukite! 3. Trynį paplakite su šaukšteliu vandens, plakiniu atsargiai patepkite kraštelius 4. Dėkite svogūnų įdaro ir kepkite 180 °C orkaitėje 20–25 min.