#1649

Sluoksniuotas pyragas su obuoliais


55 min.
5-6 asm.
Lengvas

Ingredientai:

4–5 obuolių
300 g sviestinės sluoksniuotos tešlos
50 g minkšto sviesto
80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelio cinamono
Kiaušinio trynio (patepti)
1–2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Tešlą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi bei cinamonu. Tešlą supjaustykite ~5–6 cm pločio juostomis. Ant kiekvienos juostos gausiai dėkite obuolių skilteles, formuodami laisvą kraštą (2–3 cm). Po to laisvą kraštą uždėkite ant obuolių, palikdami tik skiltelių viršūnėles.
  4. Gautas juostas sukite į horizontalų vyniotinį. Jį galite perkelti arba į išklotą kepimo popieriumi formą, arba kepti skardoje.
  5. Trynį suplakite su lašeliu vandens ir juo patepkite vyniotinį. Kepkite apie 35–40 min. Iškepusį pyragą pašlakstykite DANSUKKER auksaspalviu sirupu.

Daugiau pyragų ir ne tik pyragų receptų ieškokite naujausiame žurnalo  „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found