#1071

Skrebučiai su kepenėlių paštetu ir mandarinų džemu


40 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 itališkos duonos čiabata
300 g vištų kepenėlių
100 g grietinėlės
50 g sviesto
2 didelių svogūnų
2 šakelių šviežio čiobrelio
3 skiltelių česnako
500 g mandarinų
50 g cukraus
Druskos, pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Saujelė mėgstamų daigų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Abu svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Vieną svogūną apkepkite su šlakeliu aliejaus. Tuomet sudėkite kepenėles, įdėkite čiobrelio ir smulkintą česnaką.
2. Kai viskas gerai apkeps, įpilkite grietinėlės ir šiek tiek pagarinkite. Kai sutirštės, perdėkite į virtuvinį smulkintuvą kartu su sviestu ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Likusį svogūną taip pat pakepkite kartu su smulkinto česnako skiltele. Kai šiek tiek apkeps, įdėkite nuluptus ir pasmulkintus mandarinus, įberkite cukraus, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite. Kai skystis šiek tiek nugaruos, sutrinkite ir atvėsinkite.
4. Duoną supjaustykite griežinėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 7 min.
5. Ant skrebučių tepkite mandarinų džemą, o ant jo – paštetą. Padekoruokite mėgstamais daigais.



IŠBANDYKITE: