top of page

Skaldytų žirnių ir kukurūzų sriuba su grybais


Reikia:

  • 200 g skaldytų žirnių

  • 2 ropinių svogūnų

  • 1 morkos

  • 100 g pievagrybių

  • ½ indelio konservuotų kukurūzų „Bonduelle“

  • 50 g džiovintų baravykų

  • 700 ml sultinio

  • 3 šaukštų sviesto

  • 200 ml grietinėlės

  • druskos, pipirų

  • 4 šaukštų grūdėtos varškės


1. Užpilkite vandeniu ir išmirkykite žirnius ir baravykus (geriausiai per naktį).

2. Susmulkinkite ir keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas. Suberkite smulkintus pievagrybius.

3. Į puodą suberkite mirkytus žirnius, baravykus, kukurūzus, kepintas daržoves su pievagrybiais, užpilkite sultiniu ir ant lengvos ugnies troškinkite, kol žirniai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite.

5. Paruoštą sriubą patiekite su grūdėta varške.

Naujausi įrašai

bottom of page