Reikia:
200 g skaldytų žirnių
2 ropinių svogūnų
1 morkos
100 g pievagrybių
½ indelio konservuotų kukurūzų „Bonduelle“
50 g džiovintų baravykų
700 ml sultinio
3 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
druskos, pipirų
4 šaukštų grūdėtos varškės
1. Užpilkite vandeniu ir išmirkykite žirnius ir baravykus (geriausiai per naktį).
2. Susmulkinkite ir keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas. Suberkite smulkintus pievagrybius.
3. Į puodą suberkite mirkytus žirnius, baravykus, kukurūzus, kepintas daržoves su pievagrybiais, užpilkite sultiniu ir ant lengvos ugnies troškinkite, kol žirniai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite grietinėlę ir vėl užvirkite.
5. Paruoštą sriubą patiekite su grūdėta varške.