#313

Silkės su svogūnų džemu ir spanguolėmis


60 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

2 silkių filė
½ kg svogūnų
100 g cukraus
150 ml baltojo saldaus vyno
aliejaus kepti
saujelės spanguolių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūnus supjaustykite labai plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite.

2. Sudėkite į keptuvę ir kepkite nustatę labai silpną kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės maždaug 3 kartus, o patys svogūnai taps kone permatomi. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau – pridegti.

3. Supilkite vyną, išmaišykite. Suberkite dalį spanguolių*, kaitinkite, kol išgaruos vynas.

4. Sukrėskite svogūnus į sietą, truputį nuvarvinkite, ataušinkite.

5. Silkių filė uždenkite svogūnų džemu, palikite pusvalandį pastovėti. Prieš patiekdami užberkite spanguolių.

*Svogūnų džemą galite gaminti ir su kitais priedais, pavyzdžiui, su džiovintais vaisiais: razinomis, džiovintomis slyvomis. Galima ir be priedų.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: