#1079

Silkė su „Pomelo“ greipfrutu


15 minučių
2-4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

250 g silkės filė
2 šaukštų SANTA MARIA „Wasabe sezame“ prieskonių mišinio
1 „Pomelo“ greipfruto
2 pankolių
2 obuolių
20 g šviežios kalendros
4 valgomųjų („šalotinių“) svogūnėlių
120 g cukraus sirupo
100 g raudonojo vyno acto
100 g vandens
30 g granatų sirupo
1 žaliosios citrinos
60 g alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Silkę nusausinkite ir supjaustykite didesniais stačiakampiais, pabarstykite ją „Wasabe sezame“ ir padeginkite karamelizatoriumi. Jei jo neturite, praleiskite šį etapą.
  2. Svogūną nulupkite ir sudėkite į verdantį marinatą: 100 g vandens, 100 g cukraus sirupo ir 100 g raudonojo vyno acto.
  3. „Pomelo“ greipfrutą nulupkite ir išimkite jo minkštimą.
  4. Obuolius ir pankolius smulkiai supjaustykite ir padėkite į šalį.
  5. Žaliosios citrinos sultis sumaišykite su granatų sirupu ir 20 g cukraus sirupo. Iš lėto pilkite aliejų, kol padažas taps vientisas.
  6. Sumaišykite padažą su obuoliais, pankoliais ir „Pomelo“ greipfrutu, pabarstykite druska ir pipirais.
  7. Serviruokite į lėkštę, ant viršaus uždėkite silkės filė ir kalendros lapų
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found