top of page

Silkė su „Pomelo“ greipfrutu


Reikia:

  • 250 g silkės filė

  • 2 šaukštų SANTA MARIA „Wasabe sezame“ prieskonių mišinio

  • 1 „Pomelo“ greipfruto

  • 2 pankolių

  • 2 obuolių

  • 20 g šviežios kalendros

  • 4 valgomųjų („šalotinių“) svogūnėlių

  • 120 g cukraus sirupo

  • 100 g raudonojo vyno acto

  • 100 g vandens

  • 30 g granatų sirupo

  • 1 žaliosios citrinos

  • 60 g alyvuogių aliejaus

  • Druskos, pipirų


Silkę nusausinkite ir supjaustykite didesniais stačiakampiais, pabarstykite ją „Wasabe sezame“ ir padeginkite karamelizatoriumi. Jei jo neturite, praleiskite šį etapą.Svogūną nulupkite ir sudėkite į verdantį marinatą: 100 g vandens, 100 g cukraus sirupo ir 100 g raudonojo vyno acto.„Pomelo“ greipfrutą nulupkite ir išimkite jo minkštimą.Obuolius ir pankolius smulkiai supjaustykite ir padėkite į šalį.Žaliosios citrinos sultis sumaišykite su granatų sirupu ir 20 g cukraus sirupo. Iš lėto pilkite aliejų, kol padažas taps vientisas.Sumaišykite padažą su obuoliais, pankoliais ir „Pomelo“ greipfrutu, pabarstykite druska ir pipirais.Serviruokite į lėkštę, ant viršaus uždėkite silkės filė ir kalendros lapų

Naujausi įrašai

bottom of page