2 asm.
Gaminimas 2 val. 50 min.
Reikia:
„Silkei“:
1 baklažano
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio žuvies prieskonių
2–3 „nori“ lapų
Aliejaus (kepti)
„Patalams“:
1–2 virtų bulvių
1–2 virtų morkų
1–2 virtų burokėlių
½ raudonojo svogūno
5 šaukštų veganiško majonezo
1. Baklažaną supjaustykite išilgai 2–3 mm storio juostelėmis. Supjaustytas baklažano juosteles įtrinkite aliejumi, druska bei žuvies prieskoniais ir palikite porai valandų marinuotis.
2. Jei baklažanų juostelės plačios, padalykite jas išilgai į dvi dalis. „Nori“ lakštus sukarpykite perpus. Perkirptą „nori“ lapą trumpam nardinkite į šaltą vandenį ir į jį įvyniokite po vieną marinuotą baklažano juostelę.
3. Į „nori“ lapelius įvyniotas baklažano juosteles iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Keptas baklažano juosteles supjaustykite 1–1,5 cm riekelėmis.
4. „Patalams“ nedideliais kubeliai supjaustykite virtas bulves, sutarkuokite virtas morkas bei virtus burokėlius, plonomis riekelėmis supjaustykite raudonąjį svogūną.
5. Į pasirinktą indą sluoksniuokite virtas daržoves, keptus baklažano gabalėlius. Sluoksnius pertepkite veganišku majonezu.