#1024

„Scones“ su kriaušėmis


35 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

80 g sviesto
100 g kvietinių miltų
100 g visadalių kvietinių miltų
50 g maltų lazdynų riešutų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 tvirtos kriaušės
150 g grietinėlės
1 trynio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Sutrinkite sviestą su miltais, riešutais, kepimo milteliais, druska ir 80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus.

2. Nulupkite ir sutarkuokite kriaušę stambia tarka. Sumaišykite kriaušę su miltų mišiniu.

3. Grietinėlę supilkite į miltus ir labai greitai užminkykite tešlą. Tik neperminkykite – maišyti reikia tiek, kad visi ingredientai tik susijungtų.

4. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir suformuokite apskritimą, peiliu lengvai pažymėkite būsimo pjūvio vietas. Viršų patepkite tryniu ir pabarstykite likusiu DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

5. Kepkite 20 min. Orkaitės t-ra 190 °C

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: