#045

Sausainiai su linkėjimais


30 minučių
24 sausainiai
Vidutinis


Rekomenduojame:

„Philips Daily Collection“ plaktuvas

Šis „Philips Daily Collection“ plaktuvas padeda pagaminti skanius konditerijos ar kulinarijos gaminius visai šeimai. Jo galingas, bet tyliai veikiantis 400 W variklis ir 3 greičiai lengvai ir greitai išplak, suminko, sumaišo. Nerūdijančio plieno plaktuvėlių ir tešlos kablių pagalba apdorosite net ir sunkiausiai įveikiamą tešlą. Gaminti dar niekada nebuvo taip lengva.

www.philips.lt

Ingredientai:

2 didelių kiaušinių baltymų
½ šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


½ šaukštelio migdolų ekstrakto
3 šaukštų augalinio aliejaus
½ stiklinės miltų
1½ šaukštelio kukurūzų krakmolo
½ stiklinės „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


3 šaukštelių vandens
žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Iki 150 °C įkaitinkite orkaitę. Į dubenį įmuškite kiaušinio baltymus, supilkite vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą ir aliejų. Lengvai išplakite (ne iki standumo). Suberkite miltus, kukurūzų krakmolą, cukrų ir druską, supilkite vandenį ir plakite iki vientisos masės.

2. Kepimo skardą ištepkite sviestu, ant jos šaukštu tepkite sausainių tešlą taip, kad gautumėte maždaug delno dydžio ploną blyną.

3. Pradžioje vienu metu kepkite tik 2 sausainius, kitaip gali būti, kad visų nespėsite greitai sulenkti ir jie pravėsę pradės lūžinėti.

4. Kepkite apie 10–12 minučių, kol blynelio kraštai paruduos. Tada atidarykite orkaitės dureles ir aštria mentele po vieną traukite sausainių blynelius.



IŠBANDYKITE: