#1023

Sausainiai „Kriaušės“


minutės
4-6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

250 g maltų migdolų
100 g manų kruopų
120 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
1 šaukštelio DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
Nutarkuotos vieno apelsino žievelės
3 kiaušinių baltymų
30 ml apelsinų sulčių
DANSUKKER cukraus miltelių (apvolioti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sumaišykite maltus migdolus, manų kruopas, DANSUKKER cukrų „Panevėžio plius“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir apelsinų žievelę. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinio baltymus bei apelsinų sultis ir lengvai paplakite.

3. Sumaišykite abudu mišinius.

4. Rankomis padalinkite tešlą į nedidelius gabaliukus. Iš jų suformuokite kriaušytes ir kepkite apie 20 min.

5. Iškepusias kriaušytes apvoliokite DANSUKKER cukraus milteliuose. Sausainius galite papuošti žaliu prieskoninių žolelių lapeliu.



IŠBANDYKITE: