4 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
1 prancūziško batono
šlakelio aliejaus
kelių skiltelių česnako
druskos, pipirų
1 indelio marinuotų burokėlių obuolių sultyse
2 trumpavaisių agurkų
½ baltojo ridiko
100 g kefyro
50 g majonezo
50 g grietinės
saujelės kalendrų ir česnako laiškų
4 virtų kiaušinių
1. Batoną supjaustykite riekelėmis, ištepkite aliejumi ir trintu česnaku. Pagardinkite druska ir pipirais. Skrudinkite orkaitėje 8 min.
2. Sumaišykite burokėlius su šiaudeliais pjaustytais agurkais, ridiku ir smulkintais česnako laiškais, pašlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
3. Padažui sumaišykite kefyrą, majonezą ir grietinę. Pagardinkite druska ir pipirais, smulkinta česnako skiltele. Smulkiai sukapokite kalendrų lapelius ir sumaišykite su padažu.
4. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
5. Ant skrebučio tepkite kefyro padažą, uždėkite burokėlių salotų ir kiaušinį, pagardinkite žolelėmis.