top of page

Šaltibarščiai


Reikia:

  • 1 l kefyro

  • ½ stiklainio marinuotų burokėlių

  • 1 šaukšto „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 4 virtų putpelių kiaušinių

  • 2 šaukštų grietinės

  • 6 ridikėlių

  • po žiupsnelį šviežių krapų, svogūnų laiškų, saulėgrąžų daigų

  • druskos, pipirų


1. Į kokteilinę supilkite kefyrą, cukraus sirupą, sudėkite burokėlius, vieną agurką, žiupsnelį druskos, pipirų ir viską suplakite iki vientisos masės.

2. Į gilius dubenėlius sudėkite likusį per burokinę tarką sutarkuotą agurką, skiltelėmis pjaustytus ridikėlius, pusiau perpjautus putpelių kiaušinius, įdėkite po šaukštelį grietinės, užberkite smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Kompoziciją papuoškite saulėgrąžų daigais ar kitais žalumynais.

3. Šaltibarščių kokteilį patiekite stiklinėje, ąsotėlyje arba taurėje šalia dubenėlio.

4. Kiekvienas užsipila šaltibarščių kokteilio ant dubenėlyje esančių daržovių ir išsimaišo.

Naujausi įrašai

bottom of page