#118

Šaltibarščiai


10 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 l kefyro
½ stiklainio marinuotų burokėlių
1 šaukšto „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Lengvo karamelės skonio sirupas, naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui. Kepiniai, iškepti naudojant sirupą, yra drėgnesni ir ilgiau išlieka švieži, padažai tirštesni.
www.dansukker.lt


2 trumpavaisių agurkų
4 virtų putpelių kiaušinių
2 šaukštų grietinės
6 ridikėlių
po žiupsnelį šviežių krapų, svogūnų laiškų, saulėgrąžų daigų
druskos, pipirų
1 l kefyro
½ stiklainio marinuotų burokėlių
1 šaukšto „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Lengvo karamelės skonio sirupas, naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui. Kepiniai, iškepti naudojant sirupą, yra drėgnesni ir ilgiau išlieka švieži, padažai tirštesni.
www.dansukker.lt


2 trumpavaisių agurkų
4 virtų putpelių kiaušinių
2 šaukštų grietinės
6 ridikėlių
po žiupsnelį šviežių krapų, svogūnų laiškų, saulėgrąžų daigų
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į kokteilinę supilkite kefyrą, cukraus sirupą, sudėkite burokėlius, vieną agurką, žiupsnelį druskos, pipirų ir viską suplakite iki vientisos masės.

2. Į gilius dubenėlius sudėkite likusį per burokinę tarką sutarkuotą agurką, skiltelėmis pjaustytus ridikėlius, pusiau perpjautus putpelių kiaušinius, įdėkite po šaukštelį grietinės, užberkite smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Kompoziciją papuoškite saulėgrąžų daigais ar kitais žalumynais.

3. Šaltibarščių kokteilį patiekite stiklinėje, ąsotėlyje arba taurėje šalia dubenėlio.

4. Kiekvienas užsipila šaltibarščių kokteilio ant dubenėlyje esančių daržovių ir išsimaišo.



IŠBANDYKITE: