#1144

Salotos su vištienos kroketais


Ingredientai:

1 pakelio „Kekava“ blauzdelių
300 g vyšninių pomidoriukų
400 g romaninių salotų
5 ančiuvių
1 mėlynojo svogūno
200 g alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
3 kiaušinių
2 šaukštų garstyčių
80 g tarkuoto sūrio
½ žaliosios citrinos
200 g kukurūzų dribsnių
druskos, pipirų
aliejaus (gruzdinti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į gilų indą įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite garstyčias, supilkite žaliosios citrinos sultis, įdėkite porą skiltelių česnako, pagardinkite druska ir pipirais. Virtuvinio smulkintuvo antgalį įdėkite į patį dugną, supilkite alyvuogių aliejų ir laikydami apačioje plakite. Iš lėto kelkite smulkintuvą į viršų, kad padažas taptų vientisas.
  2. Kai padažas taps vientisas, sudėkite ančiuvius bei 2/3 sūrio ir dar kartą sutrinkite.
  3. Vištieną nukaulinkite ir stambiai sukapokite mėsą. Į ją įdėkite šiek tiek sūrio, druskos, pipirų ir vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite ir pavoliokite kukurūzų dribsniuose. Kepkite įkaitintame aliejuje.
  4. Romanines salotos perpjaukite pusiau ir šiek tiek paskrudinkite aliejuje.
  5. Inde serviruokite salotas, dėkite pomidoriukus, kroketus, šiaudeliais pjaustytą mėlynąjį svogūną ir pagardinkite padažu.


IŠBANDYKITE: