#696

Salotos su vištiena ir traškiomis bolivinėmis balandomis


10 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 gabaliukai keptos vištienos
250–300 g kepto moliūgo
4 šaukštai traškių bolivinių balandų
6–8 lapinių kopūstų lapai
1 citrinos sultys
1 šaukštelis medaus
Alyvuogių aliejaus
Traškioms bolivinėms balandoms:
aliejaus
medaus
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Lapinius kopūstus (be storosios dalies) suplėšykite, apiplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 2–3 min. Po to apliekite lediniu vandeniu. Nukoškite ir pašlakstykite citrinos sulčių bei medaus mišiniu. Lengvai pamaigykite.

2. Dėkite į lėkštę vištienos gabaliukus, moliūgą, apibarstykite traškiomis balandomis*. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

*Traškias bolivines balandas gaminkite taip: balandas užpilkite vandeniu (1:1), užvirinkite ir nukaiskite. Palaukite, kol atvės. Tuomet papurenkite šakute, pašlakstykite aliejaus ir medaus mišiniu, pabarstykite druska ir šaukite į orkaitę 15-20 min. Nuolatos maišykite, kad nepridegtų. Laikykite sausoje vietoje.



IŠBANDYKITE: