4 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
300 g vištienos
1 obuolio
200 g šaldytų žirnelių
200 g įvairių salotų mišinio
50 g moliūgų sėklų, saulėgrąžų ir kedrinių pinijų mišinio
1 šaukšto sojų padažo
½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos
aliejaus (kepti)
Padažui:
1 šaukšto grūdėtų garstyčių
1 šaukšto medaus
2 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų aliejaus
druskos
1. Sėklų mišinį pašlakstykite sojų padažu, pabarstykite malta aitriąja paprika ir trumpai, kol nudžius sojų padažas, pakepinkite keptuvėje. Atvėsinkite.
2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.
3. Šaldytus žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kol vanduo atvės.
4. Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, šaldytus žirnelius, vištieną, supjaustytą plonais šiaudeliais obuolį. Užpilkite padažo ir užberkite skrudintų sėklų mišinio.