#965

Salotos su rūkyta šamo filė


10 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 g ŽUVĖJA karštai rūkytos šamo filė
8–10 ridikėlių
8–10 mažų bulvyčių arba 4 didelių
 
Padažui:
4–5 šakelių krapų
1–2 šakelių mėtos
60–80 g aitresnių salotų (gražgarsčių, ridikėlių lapų)
150 g graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų citrinos sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

• Supjaustykite krapus ir mėtas.

• Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su krapais ir mėtomis.

• Gana stambiai supjaustykite ridikėlius. Jei ridikėlių lapai švieži ir traškūs – juos irgi supjaustykite į salotas.

• Supjaustykite ŽUVĖJA karštai rūkytą šamo filė.

• Bulves išvirkite su lupenomis. Supjaustykite dar šiltas.

• Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite ŽUVĖJA karštai rūkytos filė gabaliukus ir užpilkite padažo.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: