#548

Salotos su kepta šonine ir marinuotais agurkėliais


Gaminimas 5 min., kepimas 10 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

4 riekelės ruginės duonos JONĖ

„Baltojo pyrago” ruginė duona „Jonė” – tai bemielė ruginių miltų duona. Kepant šią duoną naudojamas natūralus raugas. Išskirtinės tekstūros ir skonio „Jonę” pamėgs visi tikros lietuviškos ruginės duonos gerbėjai.

 

 

 

Baltasis pyragas


8 riekelės rūkytos šoninės
6–8 marinuoti agurkėliai
150–180 g salotų lapų mišinio
Užpilui:
60 ml alyvuogių aliejaus
20 ml citrinos sulčių
1 smulkinta skiltelė česnako
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelis negrūdėtųjų garstyčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nupjaukite duonos plutelę, duoną sulaužykite nedideliais gabaliukais, pašlakstykite aliejumi ir trumpai apkepkite orkaitėje – kad tik vos vos apskrustų.*

2. Šoninės riekeles apkepkite keptuvėje.

3. Visus užpilui skirtus produktus sumaišykite.

4. Sudėkite salotų lapus, juodos duonos skrebučius, supjaustytus agurkėlius ir šoninę. Užpilkite užpilo.
* Duonos skrebučius naudokite ir kitoms salotoms. Keiskite skrebučių kepimą keptuvėje į kepimą orkaitėje.

 

 



IŠBANDYKITE: