#800

Salotos su kalmarais


20 minučių
2 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 šaukštelio rudojo cukraus
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
100 g špinatų
250 g marinuotų keptų paprikų
1 mango
aliejaus kepti
druskos, juodųjų pipirų
3–4 kalmarų filė
60 g miltų
1 žaliosios citrinos
šlakelio žuvies padažo („fish sauce”)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kalmarų filė supjaustykite žiedais arba nedidelėmis juostelėmis.
2. Apvoliokite juos miltų mišinyje su žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 3 minutes, kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Mangą nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis, paprikas – taip pat.
5. Špinatus sumaišykite su pjaustytais ingredientais ir keptais kalmarais.
6. Paruoskite padažą – cukrų sumaišykite su šviežiai spaustomis citrinos sultimis, žuvies padažu ir aliejumi. Apšlakstykite paruoštas salotas.



IŠBANDYKITE: