top of page

Salierų panakota su baravykų drebučiais ir apskrudintomis voveraitėmis


Reikia:

  • 500 g salierų šaknų

  • 200 ml grietinėlės

  • 200 ml pieno

  • Druskos, pipirų

  • 4 lapelių želatinos

  • 100 ml džiovintų baravykų sultinio

  • 2 lapelių želatinos

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g voveraičių

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus


1. Salierų šaknį nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite grietinėle bei pienu ir virkite, kol suminkštės. Sutrinkite, įberkite druskos, pipirų ir dar kartą užvirinkite. Želatinos lapelius išmirkykite vandenyje, nuspauskite vandenį ir ištirpinkite želatiną karštoje salierų tyrėje. Supilstykite į taureles.

2. Baravykų sultinį užvirinkite, jei reikia, paskaninkite druska, dėkite želatinos lapelius, ištirpinkite. Atvėsinę pilkite ant salierų sluoksnio ir sustingdykite.

3. Voveraitės apkepkite aliejuje, pasūdykite, įberkite žiupsnelį cukraus ir pipirų.

4. Ant baravykų sultinio sluoksnio dėkite atvėsintas voveraites.

Naujausi įrašai

bottom of page