top of page

Šakninių daržovių apkepas (Receptas)

Jaukus, rudeniškas, daržo gėrybių pilnas vieno puodo patiekalas, kurį pagaminsite lengvai ir su įkvėpimu. Labai tinka ir pietums, ir vakarienėms.

šakninių daržovių apkepas_VMGonline.lt_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


Šakninių daržovių apkepui pagaminti reikia:

  • 3–4 vienodo dydžio bulvių

  • 1 pailgo burokėlio

  • 2 nestorų batatų

  • 80 + 20 g sviesto

  • 1 šaukšto Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Migdolų drožlių (pabarstyti)

1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.

2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.

6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page