#1166

Šakninių daržovių apkepas


55 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

3–4 vienodo dydžio bulvių
1 pailgo burokėlio
2 nestorų batatų
80 + 20 g sviesto
1 šaukšto Provanso žolelių
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Migdolų drožlių (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.

2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.

6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: