#873

Ryžiai su putpelių kiaušiniais 


35 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

400 g ilgagrūdžių ryžių
1 nedidelio svogūno
Žiupsnelio druskos
Ryšelio krapų
50 g sviesto
12 putpelių kiaušinių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir pusvalandžiui užmerkite.

2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite svieste.

3. Nukoškite ryžius, pasūdykite, suberkite į indą, kuriame kepė svogūnai, sumaišykite, užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius ir būtų virš jų maždaug 1 cm, ir virkite 10 min. Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su ryžiais. Nukaiskite, užklokite
puodą šiltai ir laikykite ne trumpiau nei 15 min.

4. Iškepkite kiaušinius ir patiekite prie ryžių.



IŠBANDYKITE: