top of page

Rytietiškos raudongūžių kopūstų salotos su mangais, paprikomis ir kalendromis


Rytietiškos raudongūžių kopūstų salotos su mangais, paprikomis ir kalendromis, vmg receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

2 asm.

Gaminimas 10 min.


Reikia:

  • 1–2 šaukštų baltųjų ir juodųjų sezamų sėklų mišinio

  • 1 mango

  • 1 raudonosios paprikos

  • 4–5 svogūnų laiškų su ropelėmis

  • 200 g plonai supjaustytų raudongūžių kopūstų

  • Nedidelio ryšelio šviežių kalendrų

Padažui:

  • 50 g majonezo

  • 50 ml žaliųjų citrinų sulčių

  • 1 šaukštelio „sriracha“ arba kitokio aitriųjų paprikų padažo

  • 1 šaukštelio agavų arba klevų sirupo

  • Žiupsnelio druskos

1. Sezamų sėklas lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Mangą supjaustykite plonomis riekelėmis, papriką – plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus supjaustykite nedideliais gabaliukais kiek įstrižai. Visas daržoves ir mangą sumaišykite.

2. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

3. Lėkštėje sudėliokite daržoves, mango riekeles, užberkite sezamų ir patiekite su sumaišytu padažu. Pagardinkite kapotomis kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page