top of page

Rostbifas


Reikia:

  • 1–1,2 kg jautienos nugarinės (galima naudoti išpjovą arba kumpio pjausnį)

  • Marinatui:

  • 500 g supjaustytų svogūnų

  • 250 ml šviesaus alaus

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 100 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių arba kelių šakelių šviežių

  • 1–2 lauro lapų

  • Apvoliojimui:

  • Druskos, šviežiai grūstų pipirų

  • 1 šaukštelio 5 pipirų mišinio


Visus produktus, skirtus marinatui, sumaišykite, svogūnus lengvai pamaigykite, mėsą įdėkite į marinatą ir palikite per naktį.Kitą dieną išimkite mėsą iš šaldytuvo likus maždaug valandai ar pusantros iki kepimo, palikite, kad taptų kambario temperatūros. Marinatą lengvai nubraukite nuo mėsos.Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C.Sudėkite mėsą į skardelę, įsmeikite į ją mėsos termometrą ir nustatykite 53–55 °C, įjunkite „Low Steam“ programą. Patikrinkite, ar užpildytas vandens stalčius, jei reikia, papildykite. Orkaitė išsijungs, kai jautienos temperatūra pasieks nustatytą lygį.O jeigu nežinosite, kokia temperatūra reikalinga, jus išgelbės orkaitės ratukas: tereikės pasirinkti frazę – lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta – ir orkaitė nuspręs už jus, kada kepsnys iškepęs.Išimkite iškepusią mėsą iš orkaitės, palaikykite uždengę 10–15 min. Patieskite maistinę plėvelę, gausiai ją pabarstykite druska, pipirais ir tampriai suvyniokite. Atvėsinkite šaldytuve. Paruoštą rostbifą pjaustykite šiek tiek storiau nei karpačą.

Naujausi įrašai

bottom of page