- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Ką manote apie agurkų rauginimą maišelyje? Kai raugiama be skysčio?
A:Sveiki, šis būdas tinkamas, kai reikia agurkų greitai ir kai jie bus labai greitai sunaudoti. Jeigu norisi ilgiau išlaikyti agurkus, tuomet reikėtų rauginti tradiciškai.
-
K:
Kaip nepervirti makaronų?
A:Sveiki, pirmiaudsia rinkitės geros kokybės makaronus, kietųjų kviečių miltų. Virdama vadovaukitės gamintojo nurodytomis instrukcijomis. Jei norite makaronų ryškiai al dente, tuomet virkite minutę trumpaiu, nei nurodyta, o jei norite minkštesnių makaronų – virkite minutę ilgiau nei nurodyta. Bet ne ilgiau.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2016 12 28, 14:00 Kur sutikti Naujuosius metus? Restoranų sąrašas
- 2019 12 12, 13:10 10 kalėdinių patiekalų, kurie prikvies į namus laimę
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2016 12 28, 18:25 Kaip paruošti skaniausią ir kvapniausią karštą vyną?
- 2018 02 22, 18:18 Tobulas Cezario salotų padažas. Kaip jį pasigaminti?
TOP 5 RECEPTAI
#619Rostbifas pagal Honoratą Lyndo
Ingredientai:
1,2–1,5 kg jautienos išpjovos (galima naudoti kumpio pjausnį)
Marinatui:
500 g pomidorų padažo
50 g brendžio
100 ml raudonojo vyno
50 g medaus
100 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis grūstų kalendrų sėklų
1 nubrauktas šaukštelis šviežiai grūstų pipirų
1 šaukštelis džiovintų raudonėlių arba kelios šakelės šviežių
1–2 lauro lapai
1 šaukštelis 5 pipirų mišinio
PARUOšIMO BŪDAS:
1. Visus produktus, skirtus marinatui, sumaišykite.
2. Mėsą įdėkite į marinatą ir palikite per naktį.
3. Kitą dieną išimkite mėsą iš šaldytuvo likus maždaug valandai ar pusantros iki kepimo, palikite, kad taptų kambario temperatūros.
4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus.
5. Marinatą lengvai nubraukite nuo mėsos ir mėsą apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 240 °C, arba, jei tokia temperatūra nėra pasiekiama, iki maksimalios jūsų orkaitės temperatūros.
7. Marinatą supilkite į skardelę, sudėkite mėsą, uždenkite aliuminio folija, pašaukite į orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite 30 min. Bet geriausia vadovautis tuo, ką rodo kulinarinis termometras. Kepama, kol vidinė temperatūra pasieks 55–57 °C.
8. Išimkite mėsą iš orkaitės, palaikykite uždengę 10–15 min. ir po to galite pjaustyti. Marinatą supilkite į puodą, užvirinkite ir naudokite kaip padažą.
Jei norite mėsą patiekti kaip šaltą užkandį, patieskite maistinę plėvelę, pabarstykite druska ir tampriai suvyniokite. Dėkite į ledukus ir po 15–20 min. jau galima pjaustyti. Pjaustykite šiek tiek storiau nei karpačą.
IŠBANDYKITE:
-
K:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/rostbifas-pagal-honorata-lyndo/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 57921 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 3.231.229.89 [HTTP_X_REAL_IP] => 3.231.229.89 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1576208952.3305 [REQUEST_TIME] => 1576208952 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika