#534

Riešutinis sūrio pyragas


3 val.
6–8 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Philips“

Galingas „Philips“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

Plutelei paruošti:
285 g krekerių
120 g minkšto sviesto
 
Riešutų sluoksniui pagaminti:
170 g DAN SUKER drėgnojo cukraus ,,Farinas“

Rudasis drėgnasis cukrus „Farinas“ yra pagamintas iš cukraus ir cukranendrių cukraus sirupo. Produktas turi ryškų skonį bei aromatą, jis naudojamas kepinių, giros, šaltų ir karštų gėrimų gaminimui. Tinka kaip prieskonis grilio patiekalams, padažams.

www.dansukker.lt


1,5 šaukšto krakmolo
75 g lydyto sviesto
2 kiaušinių
100 g smulkiai kapotų karijų
70 g smulkiai kapotų graikinių riešutų
 
Sūrio sluoksniui paruošti:
700 g kreminio sūrio (,,Philadelphia“)
150 g DAN SUKER cukraus

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


2 šaukštų miltų
4 kiaušinių
80 g grietinės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su minkštu sviestu ir lengvai spausdami kepimo formą padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite apie 10 minučių iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite 8–10 minučių, kol masė sutirštės.

3. Supilkite masę ant krekerių sluoksnio ir leiskite atvėsti.

4. Paruoškite sūrio sluoksnį: maišytuvu išplakite sūrį, suberkite cukrų ir miltus. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite grietinę ir vanilės ekstraktą.

5. Supilkite sūrio masę į kepimo formą ant krekerių ir riešutų sluoksnių, kepkite valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palikite dar valandą pastovėti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.



IŠBANDYKITE: