- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
- 2019 02 19, 18:30 Cepelinų reidas: kur Vilniuje slepiasi tie tobulieji?
- 2017 10 24, 13:00 Kaip kepti kiaulienos kepsnį, kad būtų pavydėtinai sultingas
- 2019 02 21, 18:30 Ikoniškas portugališkas pyragaitis, kurio receptą pasaulyje žino vos keletas žmonių
TOP 5 RECEPTAI
#534Riešutinis sūrio pyragas
3 val.6–8 asmenimsVidutinis
Rekomenduojame:
RANKINIS MAIŠYTUVAS „Philips“Galingas „Philips“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.
Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.
Ingredientai:
Plutelei paruošti:
285 g krekerių
120 g minkšto sviesto
Riešutų sluoksniui pagaminti:
170 g DAN SUKER drėgnojo cukraus ,,Farinas“Rudasis drėgnasis cukrus „Farinas“ yra pagamintas iš cukraus ir cukranendrių cukraus sirupo. Produktas turi ryškų skonį bei aromatą, jis naudojamas kepinių, giros, šaltų ir karštų gėrimų gaminimui. Tinka kaip prieskonis grilio patiekalams, padažams.
1,5 šaukšto krakmolo
75 g lydyto sviesto
2 kiaušinių
100 g smulkiai kapotų karijų
70 g smulkiai kapotų graikinių riešutų
Sūrio sluoksniui paruošti:
700 g kreminio sūrio (,,Philadelphia“)
150 g DAN SUKER cukrausIš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.
2 šaukštų miltų
4 kiaušinių
80 g grietinės
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
PARUOšIMO BŪDAS:
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su minkštu sviestu ir lengvai spausdami kepimo formą padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite apie 10 minučių iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
2. Prikaistuvyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite 8–10 minučių, kol masė sutirštės.
3. Supilkite masę ant krekerių sluoksnio ir leiskite atvėsti.
4. Paruoškite sūrio sluoksnį: maišytuvu išplakite sūrį, suberkite cukrų ir miltus. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite grietinę ir vanilės ekstraktą.
5. Supilkite sūrio masę į kepimo formą ant krekerių ir riešutų sluoksnių, kepkite valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palikite dar valandą pastovėti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/riesutinis-surio-pyragas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 55892 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm) [HTTP_FROM] => bingbot(at)microsoft.com [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, deflate [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_PRAGMA] => no-cache [HTTP_CACHE_CONTROL] => no-cache [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 207.46.13.181 [HTTP_X_REAL_IP] => 207.46.13.181 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550972953.3657 [REQUEST_TIME] => 1550972953 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės