#907

Ravioliai su mėsa, pelėsinio sūrio padažu ir smidrais


1 valanda 15 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
400 g miltų
4 kiaušinių
1 šaukštelio druskos
 
Įdarui:
200 g virtos maltos jautienos
1 smulkiai supjaustyto mažo svogūno
1 šaukšto sviesto
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio malto muskato riešuto
1 šaukšto kedrinių pinijų
 
Padažui:
5–6 smidrų
1 šaukšto sviesto
1 skiltelės česnako
100 ml grietinėlės
100 g gorgoncolos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kiaušinius paplakite su druska, supilkite į persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui.

2. Svogūną pakepinkite svieste, sudėkite maltą mėsą, pabarstykite muskato riešutu ir lengvai apkepkite. Pabaigoje įberkite smulkintų kedrinių pinijų ir pagardinkite druska. Palikite, kad atvėstų.

3. Tešlą iškočiokite, sudėkite įdarą ir suformuokite virtinius. Virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 4–5 min. Patiekite su sūrio padažu.

4. Padažui prikaistuvyje pašildykite sviestą kartu su sutraiškyta česnako skiltele, ją išimkite, trumpai pakepinkite gabaliukais supjaustytus smidrus. Supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir pakaitinkite, kol šis ištirps.



IŠBANDYKITE: