#1434

Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais abrikosais


40-45 min
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

120 g vytinto kumpio
6-7 džiovintų abrikosų
2 saliero stiebų
1 vid. dydžio svogūno
8-10 šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 sultinio kubelio (arba 1,2 l daržovių arba vištienos sultinio)
30 g krienų
1 nubraukto šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
SANTA MARIA juodųjų pipirų Telicherry
Petražolių arba krapų lapelių patiekti
Grietinės patiekti

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite kumpį, saliero stiebus ir džiovintus abrikosus. Supjaustykite svogūną ir šoninę vienodo dydžio kubeliais.
  2. Užvirinkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį, išmaišykite. Sudėkite į verdantį vandenį raugintus kopūstus, pavirkite 10-12 min, tada sužerkite kumpio, saliero ir džiovintų abrikosų mišinį ir virkite dar 10-12 min.
  3. Apkepkite šoninę ir svogūnus ir sudėkite viską į sriubą. Virkite dar 5-8 min. Pabaigoje sudėkite krienus, paskaninkite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais Tellicherry. Užvirinkite ir nukaiskite. Palikite 4-5 min. kad sriuba pastovėtų.
  4. Patiekite su grietine, smulkintais žalumynais ir griežinėliu vytinto kumpio.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found