#1017

Raugintos slyvos


1 val. (Zzz 1 sav.)
Lengvas

Ingredientai:

1 kg slyvų
1–2 lazdelių cinamono
1 riekelės bemielės ruginės duonos
1 nubraukto šaukšto druskos vienam litrui vandens

PARUOšIMO BŪDAS:

• Slyvas ir cinamoną įdėkite į stiklainį arba ąsotį ir užpilkite drungnu virintu vandeniu, sumaišytu su druska. Ant viršaus dėkite riekelę duonos.

• Stiklainį uždenkite marlės skiautele.

• Stiklainį pastatykite į dubenį – tam atvejui, jei rūgimas būtų labai aktyvus ir skysčio smarkiai padaugėtų. Būtina, kad visi produktai būtų uždengti vandeniu, nes priešingu atveju jie gali supelyti.

• Paprastai, rūgimas prasideda po 1–2 dienų. Po 5–6 dienų, kai baigsis aktyvūs rūgimo procesai, indą su slyvomis įdėkite į šaldytuvą.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found