#1056

Pyragas „Voveraitė“


Gaminimas 20 min. Kepimas 60 min
8–10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 kg obuolių
150 g DANSUKKER cukraus „Farinas“
150 g miltų
150 g smulkintų graikinių riešutų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 nubrauktas šaukštelis sodos
1 šaukštas cinamono
Žiupsnelis druskos
DANSUKKER miltelinio cukraus pabarstyti

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užberkite DANSUKKER cukrumi „Farinas“ ir cinamonu. Palikite valandai.
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius supilkite į obuolius, taip pat suberkite riešutus, druską, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Išmaišykite.
  3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai per 2–3 kartus sumaišykite su pagrindine mase.
  4. Kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
  5. Aušinkite ant grotelių, prieš patiekdami pabarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.

Daugiau receptų rasite žurnale „Verdu ir kepu“!

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found