top of page

Pyrago su obuoliais ir riešutais „Voveraitė“ receptas

Nostalgiškas, drėgnas, riešutinis. Obuolių labai gausaus pyrago receptas, kuris sužadins vaikystės prisiminimus. Pyragą pagal šį receptą pagaminsite greitai ir lengvai, bet taip pat greitai jis bus suvalgytas ir įsidėtas į atmintį kaip vienas geriausių obuolių pyragų pasaulyje. Galima tiekti ir su ledais, ir su mėgstamu kremu ar kitu pagardu, bet neatsivalgomas ir pats vienas.


Pyragas Voveraitė_naminis pyragas_obuolių pyragas_pyrago receptas_pyragas su obuoliais
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val..

Orkaitės t-ra 180 °C


Pyragui su obuoliais pagaminti reikia:

  • 1 kg obuolių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 150 g miltų

  • 150 g smulkintų graikinių riešutų

  • 3 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 nubrauktas šaukštelis sodos

  • 1 šaukštas cinamono

  • Žiupsnelis druskos

  • DANSUKKER miltelinio cukraus pabarstyti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užberkite cukrumi ir cinamonu. Palikite valandai.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius supilkite į obuolius, taip pat suberkite riešutus, druską, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Išmaišykite.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai per 2–3 kartus sumaišykite su pagrindine mase.

4. Kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

5. Aušinkite ant grotelių, prieš patiekdami pabarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page