#745

Pyragas su persimonais


1 valanda
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 persimonas
100 g sviesto
2 maži kiaušiniai
120 g rudojo cukraus
160 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
100 g smulkintų graikinių riešutų
1 šaukštelis cinamono
125 g „Philadelphia“ tipo sūrio
1 šaukštas miltelinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės
1 persimonas papuošti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Persimoną sutrinkite į tyrę trintuvu.

2. Sviestą ištirpinkite, ataušinkite. Atvėsintą išplakite kartu su persimonų tyre ir cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Visus likusius birius produktus sumaišykite. Į sviesto ir tyrės masę sudėkite birius produktus, viską greitai išmaišykite ir sudėkite į 20–22 cm skersmens formą.

3. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Iš pradžių pyragą aušinkite 5–7 min. formoje, o po to dėkite ant grotelių.

4. Sūrį išplakite kartu su milteliniu cukrumi, citrinos sultimis ir žievele.

5. Ataušusį pyragą padenkite kremu ir puoškite persimonais.



IŠBANDYKITE: