#1053

Pyragas „Rožė“


Gaminimas 20 min. Kepimas 50 min.
5–6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

3 kiaušiniai
150 g cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2–3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
6–7 obuoliai
200–250 g aviečių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Išklokite kepimo popieriumi 22 cm skersmens formą.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Įberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, gerai išmaišykite.
  3. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis, sumaišykite su citrinos sultimis.
  4. Dalį obuolių sumaišykite su tešla, taip pat suberkite avietes. Sukrėskite tešlą į formą. Viršuje dėliokite raštus iš obuolių skiltelių.
  5. Kepkite apie 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu.

Daugiau receptų rasite žurnale „Verdu ir kepu“!

verdu ir kepu logo

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: