top of page

Pupelės su krevetėmis saldžiarūgščiame padaže



Reikia:

  • ½ stiklinės vandens

  • ½ stiklinės ryžių acto

  • ½ stiklinės cukraus

  • 1 šaukštelio tarkuotos imbiero šaknies

  • kelių česnako skiltelių

  • žiupsnelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio krakmolo

  • 400 g lukštentų krevečių

  • kelių šaukštų sviesto

  • 400 g konservuotų arba virtų pupelių

  • 1 žaliosios citrinos

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Vandenį ir actą supilkite į nedidelį puodą ir užvirkite.

2. Įmaišykite cukrų, imbierą, trintą česnaką, aitriąją papriką ir pomidorų pastą.

Išmaišykite ir kaitinkite dar apie 5 minutes.

3. Įmaišykite krakmolą ir nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite.

4. Keptuvėje su sviestu iškepkite krevetes.

5. Pagardinkite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir įspauskite sultis.

6. Suberkite pupeles, supilkite paruoštą padažą, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų ir pakaitinkite apie 5 minutes.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page