#232

„Puchero Canario“ + dietologės komentaras


2 val.
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

0,5 kg veršienos kulninės
0,4 kg kiaulienos šonkaulių
4 vištienos blauzdelės
100 g čioriso dešros
1 skardinė konservuotų avinžirnių
1 morka
2 nedideli svogūnai
1 saldžioji bulvė
6–7 bulvės
6–7 mažosios kukurūzų burbuolės
½ nedidelės kopūsto gūžės
6 mažos kriaušės
3 skiltelės česnako
Kelios purkelės šafrano
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelis kumino
Druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Šviežių petražolių patiekti
Kelios purkelės šafrano
3 skiltelės česnako
6 mažos kriaušės
½ nedidelės kopūsto gūžės
6–7 mažosios kukurūzų burbuolės
6–7 bulvės
1 saldžioji bulvė
2 nedideli svogūnai
1 morka
1 skardinė konservuotų avinžirnių
100 g čioriso dešros
4 vištienos blauzdelės
0,4 kg kiaulienos šonkaulių
0,5 kg veršienos kulninės
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelis kumino
Druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Šviežių petražolių patiekti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į didelį puodą įpilkite aliejaus, vandens ir sudėkite veršieną, vištieną ir kiaulieną. Virkite nustatę mažą kaitrą, vis nuimdami putas, apie valandą.

2. Nulupkite ir stambiai supjaustykite daržoves. Pirmiausiai į puodą sudėkite svogūnus, morkas, paprastas ir saldžiąsias bulves, kopūstus. Virkite apie 20 minučių.

3. Po to sudėkite kukurūzus, avinžirnius, pusiau perpjautas kriaušes, čioriso dešrą ir dar virkite apie 20 minučių.

4. Paragaukite ir pasūdykite.

5. Pabaigoje sugrūskite papriką, česnaką, kuminą ir šafraną. Šį mišinį suberkite į puodą. Virkite dar 5–6 minutes.

6. Prieš patiekdami gausiai užberkite petražolių. Į lėkštę dėkite daržovių, mėsos. Sultinys patiekiamas atskirai.

 
Doc. dr. Edita Gavelienė, gydytoja dietologė www.dietos.lt apie šį receptą: tinka netoleruojantiems sojos produktų (išėmus ir kuo nors pakeitus čioriso dešrą, be ko receptas labai nublanktų), galėtų tikti ir netoleruojantiems gliuteno, laktozės ir kiaušinių. 



IŠBANDYKITE: