#1017

Prieskoninė bulionetė


2 valandos
Lengvas

Ingredientai:

500 g nuluptų morkų
300 g nuluptų salierų šaknų
100 g nuluptos petražolių šaknies
200 g porų
Nedidelio gabaliuko aitriosios paprikos
100 g petražolių žalumos
2–3 gelsvės šakelių
30 g druskos
50 ml aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

• Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir sumaišykite. Užberkite druskos ir vėl išmaišykite.. Geriausiai tai daryti smulkintuvu. Jei tokio neturite, morkas, salierus, petražolių šaknį sutarkuokite tarka. Žalumynus ir papriką tiesiog smulkiai supjaustykite.

• Sudėkite daržoves į storasienį puodą, įpilkite aliejaus ir, nustatę mažą kaitrą, kaitinkite, kol jos visiškai suminkštės ir nuvirs maždaug ½ apimties. Įberkite druskos, sutrinkite trintuvu ir viską dar kartą užvirinkite.

• Sudėkite į mažus (po 100 ml) šaldymo indelius ir laikykite šaldiklyje.



IŠBANDYKITE: